top of page
D189-hero-south-africa-safari-elephant-spraying-zebras-2000x837.jpg

Den optimale og eksklusive motorsykkelturen til det sørlige Afrika!

Zimbabwe – Zambia – Namibia - Botswana - Sør-Afrika
 

13.-26. November 2023

Reiseakademiet i Fredrikstad og Leeres Motorsport har i flere år arrangert motorsykkelturer til Sør-Afrika og våre turer har vært utrolig populære. Vi inviterer denne gang til den ultimate MC turen på det afrikanske kontinent. Vi skal på 14 dager besøke 5 land og oppleve en storslått natur og et møte med dyr og mennesker som vil sette sine spor. Man besøker ikke det afrikanske kontinent uten at det gjør noe med oss mennesker.

 

Vår reise starter i Victoria Falls i Zimbabwe og ender i hovedstaden Pretoria i Sør-Afrika. Under oppholdet i Victoria Falls, kjent for sine fossefall, besøker vi nabolandet Zambia og stifter nærmere bekjentskap med oppdageren David Livingstone. Etter noen dager setter vi kursen for Botswana og Chobe National Park og et første møte med dyrene i Afrika og alt de har å gjøre. Her skal vi på elvecruise og stifte nærmere bekjentskap med både krokodiller, flodhester og flokker av elefanter.

 

362698_ImageGalleryLightboxLarge.jpg

Etter vårt besøk i Chobe National Park reiser vi til byen Kasane for å hente våre sykler og nå begynner motorsykkel-eventyret. På vei mot Sør-Afrika kjører vi gjennom et utrolig vakkert og

varierende landskap med fjell og dype daler og ørkenlignende områder. Vi skal underveis bo på gode hoteller og lodger og noen dager bor vi i bushen under trærne og lytte til lydene fra de ville dyrene rundt oss.

Fullstendig oversikt vedr. dagsetapper, hoteller og annen informasjon, finner dere på følgende linker: 

Dagprogrammet

Dag 1 – mandag 13. november 2023

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 1845 med Ethiopian Airways direkte til Addis Ababa. Videre over det mektige afrikanske kontinent direkte til Victoria Falls.

Måltider serveres underveis.

Dag 2 - tirsdag 14. november 2023

Vi ankommer Victoria Falls kl 1210 og her møter vi vår lokale guide som tar oss til vårt bosted i Victoria Falls hvor vi skal overnatte de to første nettene. På ettermiddagen besøker vi det enorme fossefallet på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Må oppleves på nært hold. Vi møtes igjen til felles middag om kvelden.

Lunsj og middag inkludert.

 

Dag 3 – onsdag 15. november 2023

Etter frokost tar bussen oss over broen som skiller Zimbabwe fra Zambia, og til byen Livingstone. Oppkalt etter oppdageren, geografen og misjonæren David Livingstone. Broen over Zambezi ble på 1970-tallet brukt som møtepunkt for forhandlinger mellom det gamle Rhodesias Ian Smith og det nye Zimbabwes frigjøringsledere. Broen ligger tett inn mot fossen. Du kan nesten ta på den. Cecil Rhodes store tanke om en jernbane fra Cape til Kairo førte toget til Victoria Falls omtrent ved århundreskiftet. Mange ønsket å se dette “verdens under”, og to ganger i uken ankom toget.

Vi spaserer over broen og tar bussen videre til Livingstone by. “The Livingstone Museum” er et «must». Her kjenner vi bokstavelig talt lukten av historie. Stedet er som et museum i museet. Her henger oppdagerens klær, hans personlige eiendeler, alle hans håndskrevne brev og skinnvesken som var en medisinsk gullgruve for mange afrikanere. Museet gir også informasjon om afrikansk historie og kultur. Så krysser vi igjen over til Zimbabwe. Reiseleder legger opp til en felles middag for egen regning. Frokost og middag inkludert. 

 

Dag 4 - torsdag 16. november 2023

Adjø Victoria Falls og Zimbabwe og neste stopp blir Namibia. Ichingo Chobe River Lodge er et ideelt sted å oppleve alt elven Chobe har å tilby av natur og dyr. En fordel har vi ved å være på namibisk side av elven, roligere og mer bortgjemt. Vårt bosted er en egen opplevelse, bokstavelig talt på grensen mellom Zambia, Zimbabwe og Namibia.  Og et steinkast unna ligger Angola. Salongen, baren og den åpne spisestuen ligger ved elvebredden av Chobe-elven og gir den ultimate komforten. Her kan du slappe av og nyte lydene og luktene av Afrika. Vi rekker også en båttur på elven før middagen serveres om kvelden der vi bor. Frokost, lunsj og middag inkludert. 

Dag 9 – tirsdag 21. november 2023

Vi sier adjø til safarilivet og Botswana. Neste stopp blir Sør-Afrika. I dag bør også kamera være lett tilgjengelig. Vi setter kursen for Limpopo og Waterberg-regionen med forbløffende fjellformasjoner som ble formet for millioner av år siden og fortsetter gjennom et frodig landskap på vei mot Magoebaskloof ved foten av Drakenbergfjellene.  Vår dag ender på Tzaneen Coutry  Lodge. Vi bor på en 170 hektar stor farm med svømmebasseng og alle rettigheter. Kjørelengde ca. 300 km. Frokost og middag inkludert. 

Dag 10 – onsdag 22. november 2023

Etter en god frokost er vi på vei mot provinsen Mpumalanga vi gjør flere stopp underveis for lunsj og fotografering, før vi ankommer vårt bosted Misty Mountains i byen Sabie. Kjørelengde ca. 250 km. Frokost og middag inkludert.

Dag 11 - torsdag 23. november 2023

Ingen vei tilbake. I dag ankommer vi hovedstaden Pretoria og vi prøver å unngå motorveien mest mulig. Mange fine «back roads» venter oss denne dagen. Vi gjør flere stopp underveis og ankommer Pretoria og vårt bosted ut på ettermiddagen. De siste dagene bor vi på Courtyard Hotel Arcadia Pretoria. Vi leverer i dag vår sykler tilbake til BMW i Pretoria. Kjørelengde ca. 320 km. Det legges opp til en felles frivillig middag om kvelden.

Frokost inkludert.

Dag 12 – fredag 24. november 2023

Fridag. Det vil bli lagt opp til en utflukt til områdene rundt Pretoria. Det kommer vi tilbake til. Den kosmopolitiske byen Pretoria, også kjent som "Tshwane", ligger i provinsen Gauteng og fungerer som en av tre hovedsteder i Sør-Afrika. Pretoria har blitt kalt "The Jacaranda City", som skyldes den årlige blomstringen av praktfulle lilla blomstertrær som pryder de brede avenyene i byen.

Frokost og avskjedsmiddag inkludert.  

 

Dag 13 – lørdag 25. november 2023

Etter frokost er det avreise til flyplassen hvor Ethiopian har avgang kl. 1425 direkte til Addis Ababa med ankomst tidlig kveld og videre til Oslo sent på kvelden. Frokost på hotellet før avreise.

Måltider serveres om bord i flyet.

Dag 14 – søndag 26. november 2023

Vi ankommer Oslo Gardermoen på morgenen kl. 0745.

Dag 5 – fredag 17. november 2023

Etter frokost skal vi på båttur til en lokal namibisk landsby ved flomslettene i East Caprivi. Møt Subiya-stammens eldste og lokalbefolkningen og få en større forståelse av hvordan innbyggerne i denne 100 år gamle landsbyen bor og de utfordringer de har i hverdagen. Etter dette besøket fortsetter vi videre til byen Kasana hvor våre motorsykler står og venter på oss. Vi har en spennende dagsetappe foran oss.

Sørover fra Kasane til Nata blir ofte referert til som "game drive route", da det alltid er sjanse for å se dyreliv underveis. Vi tar det pent for sør for Pandamatenga er elefanter et vanlig syn både i og utenfor veibanen.  

Bøfler og sjiraffer er heller ikke uvanlig på denne strekningen.

Når vi ankommer lodgen - bruk tid ved vannhullet. Der kan du forvente å se dyr som villhunder, ulike antilopearter, og selvfølgelig elefanter som går gjennom området på jakt etter vann. Tidlig på kvelden kan du bli med på en tur til Makgadikgadi-pan. Pannen er alt som er igjen av den tidligere enorme Makgadikgadi-sjøen, som en gang dekket et område større enn Sveits, men tørket ut for titusener av år siden. Her kan vi oppleve en vakker solnedgang, og unikt natur- og fugleliv. Vi overnatter på Elephant Sand.

Frokost og middag inkludert.

 

Dag 6 – lørdag 18. november 2023

Vi må videre gjennom Botswana og ender i dag i byen Francistown tett på grensen mot Zimbabwe. Francistown er en av de eldste byene i Botswana og stedet for det sørlige Afrikas første gullrush. Vårt bosted i dag heter Cresta Marang Garden Hotel. Vi rekker en dukkert i bassenget før kveldens frivillige middag. Kjørelengde ca. 250 km.

Frokost inkludert.

 

Dag 7 - søndag 19. november 2023

Etter en god frokost er vi igjen på motorsykkel og passerer flere landsbyer på vei mot vårt neste bosted. Vi ankommer Koro River Camp hvor vi skal bo i 2 netter. I kveld skal vi på «game drive» og på jakt etter dyrene i Afrika og alt de har å gjøre. Kjørelengde ca. 330 km.

Frokost og middag inkludert.

Dag 8 – mandag 20. november 2023

Hviledag! Vi skal igjen utforske hva dyrene i Afrika har å gjøre. Forskjellige aktiviteter står på programmet.

Frokost, lunsj og middag inkludert.

Pris per person fra kr 79 900 som inkluderer:

 • Pris per person i dobbeltrom og leie av BMW 850GS kr 79 900

 • Pris per person i dobbeltrom og leie av BMW 1250GS kr 84 500

 • Pris per person i dobbeltrom og leie av BMW 1250GSA kr 86 000

 • Pris for ledsager som ikke kjører egen sykkel er kr 58 000

 • Tillegg for enkeltrom på hele rundturen kr 8 600

 

Som inkluderer:

 • Flyreise Oslo-Victoria Falls/Johannesburg-Oslo med Ethiopian Airlines

 • Overnatting I delt dobbeltrom på hele rundturen. Tillegg for enkeltrom.

 • Alle utflukter og måltider som beskrevet i dagsprogrammet.

 • Safariutflukter i Botswana, båt på Zambezi River, dagsutflukt til byen Livingstone i Zambia, besøke fossefallene i Victoria Falls.

 

Maks 10 motorsykler og 15 personer kan være med på turen.

 

Oppgradering av plasser på flyreisen Oslo-Johannesburg/Victoria Falls-Oslo.

 • Hvis noen ønsker å oppgradere flyreisen til business class, må man regne med et tillegg tur og retur på rundt kr 10 000 – 15 000 per person. Prisen avhenger av når man bestiller flybillettene.

 • Hvis man ønsker å opprettholde turistklasse, men ønsker å forhånds reservere nødutgang eller bedre benplass på noen eller alle flystrekningene, kan også det gjøres mot et tillegg som også avhenger av når man bestiller denne tjenesten. 

 • Reiseakademiet kan være behjelpelig med slike ønsker. Ta kontakt med oss da prisene endres fra dag til dag.
   

Spørsmål til turopplegget eller påmelding til turen? Ta kontakt med reiseleder Ronny Leere på mobil 9085 8797 eller mail: ronny.leere@leeres.no eller direkte til Wiggo Andersen i Reiseakademiet på telefon 90557160 eller mail: wiggo@reiseakademiet.no

Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet i Fredrikstad i samarbeid med Leeres Motorsport i Fredrikstad.

Ronny Leere

Ronny Leere

Les våre Reisevilkår 

 • Facebook
bottom of page