top of page
toppbilde MC.jpg

Opplev Sør-Afrikas natur og dyreliv på motorsykkel!

8. - 18. november 2022
8. - 21. november 2022 med safari i Krugerparken

Reiseakademiet i Fredrikstad har i samarbeid med Leeres Motorsport har i flere år arrangert motorsykkel-turer til Sør-Afrika og våre turer har vært utrolig populære. Vi inviterer igjen vi til en reise med store naturopplevelser, spennende kulturer og ikke minst det gode liv i god mat og drikke.  

Tidligere turer har tatt for seg området som blir kalt Western Cape med Cape Town som utgangspunkt. I februar 2022 velger vi å oppsøke andre kjente områder i Sør-Afrika og besøker områdene Gauteng, Eastern Cape, Mpumalanga, Lesotho og Swaziland før vi ender opp vår rundreise ved den kjente natur og safariparken Kruger.For de som ønsker å bli igjen noen dager i Kruger-Parken, legger vi opp til en spennende 2- dagers safari i en av de mest kjente natur-reservatene på det afrikanske kontinent. Vi skal på 11 dager besøke 2 land i tillegg til Sør-Afrika, nemlig Lesotho og Swaziland og oppleve en storslått natur og et møte med dyr og mennesker som vil sette sine spor. Vi besøker ikke det afrikanske kontinent uten at det gjør noe med oss mennesker. Vi skal bo på gode hoteller og lodger under vår reise gjennom Afrikas natur og kultur.

 

motorsykkel-tur.jpg

Dette blir en motorsykkeltur helt utenom det vanlige. Det meste av det vi skal være med på er inkludert. Vi disponerer til sammen 10 sykler på turen fordelt på BMW 750GS – BMW 850GS – BMW 1250GS. Vi har med oss egen lokal motorsykkel-guide og egen følgebil på hele rundturen.

Fullstendig oversikt over bosteder og dagsprogram finner dere på følgende link: 

https://wetu.com/Itinerary/Landing/75868E5B-18D9-499F-A288-67D108CEF441

Dagprogrammet

Dag 1   -    8. november 2022

Vi forlater Oslo på ettermiddagen med Turkish Airlines direkte til Istanbul. Flybytte og ankomst Johannesburg neste morgen.  Måltider serveres underveis.

Dag 2   -   9. november 2022

Vi ankommer Johannesburg på formiddagen kl. 10;55 og blir hentet av våre lokale guider og kjørt til vårt bosted i hovedstaden Pretoria, hvor vi også får utlevert våre motorsykler.

Middag inkludert om kvelden.

Dag 3   -   10. november 2022

Neste morgen forlater vi storbyen og setter kursen for Golden Gate National Park og den sjarmerende landsbyen Clarens, ved foten av Maluti Mountains, hvor vi skal overnatte.  

Frokost og middag inkludert.

Dag 4   -   11. november 2022

Vi fortsetter neste morgen ferden mot Lesotho, landet som ligger midt i Sør-Afrika. Vi kjører Sani Pass og Moteng Pass og opplever en fjellverden uten sidestykke med topper opp i 2800 meter.

Frokost og middag inkludert.

Dag 5   -  12. november 2022

Vi tilbringer hele dagen i Lesotho på rolige fine veier og passerer den ene severdigheten etter den andre på vår vei til nytt bosted. I dag blir det dagen for gruskjøring. Vi kjører ca. 60 kilometer på gode grusveier. Vi ankommer vårt bosted ut på ettermiddagen i god tid før kveldens middag.

Frokost og middag inkludert. 

Dag 6   -    13. november 2022

I dag sier vi adjø til Lesotho og setter kursen for Drakensbergfjellene i Sør-Afrika. Det blir en dag på mindre trafikkerte veier og vi ender ved Umzimkulu River i den sørlige delen av Drakensberg.

Frokost og middag inkludert.

Dag 7   -   14. november 2022

Etter frokost går ferden videre inn i området Kwazulu Natal hvor vi skal høre mer om Boer-krigene som utspant seg her i disse områdene på slutten av 1800 tallet og over til begynnelsen av 1900 tallet. Et område rikt på historie. Frokost og middag inkludert.

Dag 8   -  15. november 2022

Vi er igjen på farten etter en god frokost og nå står Swaziland på programmet. Landet heter nå Eswatini. Vi kjører gjennom et utrolig vakkert landskap og møter folk med en rik kultur å ta vare på. Gled dere.

Frokost og middag inkludert.

 

Dag 9   -  16. november 2022

Vi nærmer oss turens avslutning og sjarmøretappen går fra Swaziland/Eswatini til byen Sabie på grensen til Kruger National Park. Området Mpumalanga er også kjent som «bikers paradise». På ettermiddagen gir vi gruppen mulighet å kjøre deler av Panorama Route før vi avslutter dagen med en god avskjedsmiddag.

Frokost og middag inkludert.

Dag 10   -  17. november 2022

Vi har en motorsykkel etappe igjen og det er fra Sabie og tilbake til Pretoria hvor vi setter fra oss syklene og blir kjørt til flyplassen i god tid før avreise. På kvelden er det avreise med Turkish Airlines kl 19:20 direkte til Istanbul. 

Frokost på hotellet,  pluss at det serveres måltider under flyreisen.

Dag 11  -  18. november 2022

Vi ankommer Istanbul tidlig på morgenen, og flyr med samme selskap videre til Oslo hvor vi ankommer kl 10:40.

Frokost serveres på flyet.

Tillegg:

Safari i Kruger National Park 17. - 20. november 2022 

Velkommen til en av de mest kjente nasjonalparkene i Afrika. Kruger National Park ligger på grensen til Mosambik og Zimbabwe. Vi skal bo ved elven som danner grensen inn til nasjonalparken, kun få minutter fra selve inngangen til parken.

Vi skal på flere safariutflukter under oppholdet. Vi bor ved grensen til nasjonalparken i 3 døgn.

På hjemreisedagen 20. november setter vi kursen for Johannesburg. Avreise med Turkish Airlines kl 19:20 direkte til Istanbul. 

Frokost på hotellet,  pluss at det serveres måltider under flyreisen.

Vi ankommer Istanbul tidlig på morgenen 21. november og flyr med samme selskap videre til Oslo hvor vi ankommer kl 10:40.

Frokost serveres på flyet.

Dette blir en motorsykkeltur helt utenom det vanlige. Det meste av det vi skal være med på er inkludert. Vi disponerer til sammen 10 sykler på turen fordelt på BMW 750GS – BMW 850GS – BMW 1250GS. Vi har med oss egen lokal motorsykkel-guide og egen følgebil på hele rundturen.

Kruger National Park

Velkommen til en av de nest kjente nasjonalparkene i Afrika. Kruger National Park ligger ved grensen til Mosambik og Zimbabwe. Vi skal bo ved elven som danner grensen inn til nasjonalparken, kun få minutter fra selve inngangen til parken. Kruger er flaggskipet til Sør-Afrikas nasjonalparker og er hjem til et imponerende antall arter: 336 trær, 49 fisk, 34 amfibium, 114 krypdyr, 507 fugler og 147 pattedyr! Kruger er også rik på menneskelig historie fra San folkets tid. Parken strekker seg fra nord til sør langs Mosambik grensen.

Krugerjohanna5.jpeg

Reisens pris kr 43.500 inkluderer:

 • Flyreise Oslo-Johannesburg tur og retur.

 • Overnatting i delt dobbeltrom på hele rundturen. 

 • Leie av motorsykkel BMW 750.

 • Alle utflukter og måltider som beskrevet i dagsprogrammet.   

 • Tillegg for enkeltrom under hele rundturen kr 2 750

 • Tillegg for oppgradering til BMW 850 kr 2.750

 • Tillegg for oppgradering til BMW 1250GS/GSA kr 4 750 

 • Pris for medfølgende deltaker som ikke kjører selv. Del i dobbeltrom. Kr 33 500

 • Tillegg for 3 dagers opphold i Kruger-parken med overnatting i dobbeltrom, utflukter,
  måltider og transport kr 9 950

 • Tillegg for enkeltrom under oppholdet i Kruger-parken kr 1 950

 

Vi tar forbehold om endringer i program og pris.

 

Spørsmål til turopplegget eller påmelding til turen? Ta kontakt med reiseleder Ronny

Leere på mobil 908 58 797 eller ronny.leere@leeres.no eller til Wiggo Andersen i

Reiseakademiet på telefon 905 57 160 eller mail: wiggo@reiseakademiet.no

Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet i Fredrikstad i samarbeid med

Leeres Motorsport i Fredrikstad.

sør-afrika november.png
bottom of page