top of page
D189-hero-south-africa-safari-elephant-spraying-zebras-2000x837.jpg

Opplev det afrikanske kontinent på motorsykkel!

Sør-Afrika - Botswana - Namibia - Zimbabwe - Zambia
7. - 20. november 2023

Reiseakademiet i Fredrikstad og Leeres Motorsport har i flere år arrangert motorsykkelturer til Sør-Afrika og våre turer har vært utrolig populære. Vi inviterer denne gang til den ultimate MC turen på det afrikanske kontinent. 

Turen fra Sør-Afrika, via Botswana, Namibia, Zambia og som ender opp i Zimbabwe og Victoria Falls ble fulltegnet i løpet av meget kort tid. Derfor setter vi nå opp en ekstratur motsatt vei fra Victoria Falls og Zimbabwe som ender opp i Pretoria og Sør-Afrika.   

Vi skal på 14 dager besøke 5 land og oppleve en storslått natur og et møte med dyr og mennesker som vil sette sine spor. Man besøker ikke det afrikanske kontinent uten at det gjør noe med oss mennesker. Vår afrikanske ekspedisjon begynner i Zimbabwe og fortsetter via Zambia, Namibia, Botswana og ender opp i den Sør-afrikanske hovedstaden Pretoria.

Vi samarbeider med BMW Motorrad i Pretoria og vi disponerer 11 BMW motorsykler fra 850GS til 1250GS og 1250GSA. 

362698_ImageGalleryLightboxLarge.jpg

Vår reise starter i Zimbabwe og Victoria Falls, kjent for sine fossefall og engelsk kolonihistorie. Vi skal underveis bo på 

gode hoteller og lodger og noen dager bor vi i bushen under trærne og lytter til lydene fra de ville dyrene rundt oss.

Fullstendig oversikt vedr. dagsetapper, hoteller og annen informasjon, finner dere på følgende linker: 

Dagprogrammet

Dag 1   -    tirsdag 7. november 2023

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 1845 med Ethiopian Airways direkte til Addis Ababa. Videre over det mektige afrikanske kontinent direkte til Johannesburg.

Måltider serveres underveis.

Dag 2   -   onsdag 8. november 2023

Vi ankommer Johannesburg kl. 1310 og her møter vi vår lokale guide som tar oss til vårt bosted i Pretoria hvor vi skal overnatte første natten. På ettermiddagen henter vi ut være motorsykler fra BMW Motorrad i Pretoria. Kvelden avsluttes med en fellesmiddag på en god restaurant. Den kosmopolitiske byen Pretoria, også kjent som "Tshwane", ligger i provinsen Gauteng og fungerer som en av tre hovedsteder i Sør-Afrika. Pretoria har blitt kalt "The Jacaranda City", som skyldes den årlige blomstringen av praktfulle lilla blomstertrær som pryder de brede avenyene i byen. Måltider serveres på flyet.

Middag inkludert.

Dag 3   -   torsdag 9. november 2023

Da er vi i gang med vår African Adventure 2023. I dag har vi en tidlig start og legger bak deg byens kjas og mas. Vi må kjøre motorveien ut av Pretoria, men snart er vi på «landet» og kan nyte mindre trafikkerte veier gjennom hjertet av området Mpumalanga. Vi gjøre flere stopp underveis for lunsj og fotografering, før vi ankommer vårt bosted Misty Mountains i byen Sabie. Dagsetappe 316 km.

Frokost og middag.

Dag 4   -   fredag 10. november 2023

Etter frokost er vi på vei nordover mot Botswana. Vi skal i dag kjøre Panorama-ruten med endeløs utsikt, fossefall og alt som gir en fantastisk vakker motorsykkeltur.  Vi gjør en rekke stopp underveis, blant annet for felles lunsj. Vår dag ender på Tzaneen Coutry Lodge. Vi bor på en 170 hektar stor farm med svømmebasseng og alle rettigheter.  Dagsetappe 217 km.

Frokost og middag inkludert.

Dag 5   -  lørdag 11. november 2023

I dag krysser vi grensen til Botswana, men først skal vi ha en skikkelig cowboy-frokost og kjøre gjennom et frodig landskap i Sør-Afrika på vei mot Magoebaskloof ved foten av Drakenberg-fjellene. Vi fortsetter inn i Limpopo og Waterberg-regionen med forbløffende fjellformasjoner som ble formet for millioner av år siden. I dag bør også kamera være lett tilgjengelig. Vi ankommer ved lunsjtid vårt bosted Tuli Safari Lodge i Botswana. Her skal vi bo i 2 netter, i Mashatu Game Reserve hvor vi for første gang får dyrene i Afrika og alt de har å gjøre på nært hold. Gled dere! Dagsetappe 300 km.

Frokost, lunsj og middag inkludert. 

Dag 10 - torsdag 16. november 2023

Etter frokost skal vi på båttur til en lokal namibisk landsby ved flomslettene i East Caprivi. Møt Subiya-stammens eldste og lokalbefolkningen og få en større forståelse av hvordan innbyggerne i denne 100 år gamle landsbyen bor og de utfordringer de har i hverdagen. Etter å ha krysset elven over til Botswana, tar bilene oss mot grensa til Zimbabwe - en kort kjøretur. Etter en drøy time ankommer vi den sjarmerende lille byen Victoria Falls og vårt bosted Bayete Guest House. På ettermiddagen besøker vi det enorme fossefallet på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Må oppleves på nært hold. Kvelden avsluttes med en god middag på en av byens restauranter. 

Frokost og middag inkludert. 

Dag 11  -  fredag 17. november 2023

Rolig dag i Victoria Falls. Reiselederne legger opp til en felles middag for egen regning.

Frokost inkludert.

Dag 12  -  lørdag 18. november 2023

Etter frokost tar bussen oss over broen som skiller Zimbabwe fra Zambia, og til byen Livingstone. Oppkalt etter oppdageren, geografen og misjonæren David Livingstone. Broen over Zambezi ble på 1970-tallet brukt som møtepunkt for forhandlinger mellom det gamle Rhodesias Ian Smith og det nye Zimbabwes frigjøringsledere.

Broen ligger tett inn mot fossen. Du kan nesten ta på den. Cecil Rhodes store tanke om en jernbane fra Cape til Kairo førte toget til Victoria Falls omtrent ved århundreskiftet. Mange ønsket å se dette “verdens under”, og to ganger i uken ankom toget. Vi spaserer over broen og tar bussen videre til Livingstone by. “The Livingstone Museum” er et «must». Her kjenner vi bokstavelig talt lukten av historie. Stedet er som et museum i museet. Her henger oppdagerens klær, hans personlige eiendeler, alle hans håndskrevne brev og skinnvesken som var en medisinsk gullgruve for mange afrikanere. Museet gir også informasjon om afrikansk historie og kultur. Så krysser vi igjen over til Zimbabwe.

Frokost og middag inkludert.

 

Dag 13  -  søndag 19. november 2023

Etter frokost er det avreise til flyplassen hvor Ethiopian har avgang kl. 1310 direkte til Addis Ababa med ankomst tidlig kveld og videre til Oslo sent på kvelden.

Frokost på hotellet før avreise.

Måltider serveres om bord i flyet.

Dag 14  -  mandag 20. november 2023

Vi ankommer Oslo Gardermoen på morgenen kl. 0845.

Ronny Leere

Dag 6   -    søndag 12. november 2023

Hviledag! Vi skal igjen utforske hva dyrene i Afrika har å gjøre. Forskjellige aktiviteter står på programmet. 

Frokost, lunsj og middag inkludert. 

Dag 7   -   mandag 13. november 2023

Adjø til safarilivet. Vi må videre gjennom Botswana og ender i dag i byen Francistown tett på grensen mot Zimbabwe. Francistown er en av de eldste byene i Botswana og stedet for det sørlige Afrikas første gullrush. Vertskapet vårt på Tuli har gjort klar en lett lunsj som vi nyter underveis. Vårt bosted i dag heter Cresta Marang Garden Hotel. Vi rekker en dukkert i bassenget før kveldens frivillige middag. Dagsetappe 322 km. 

Frokost og lunsj inkludert. .

Dag 8   -  tirsdag 14. november 2023

Tidlig frokost. Vi har en spennende dagsetappe foran oss, og når vi ankommer lodgen - bruk tid ved vannhullet. Der kan du forvente å se dyr som villhunder, ulike antilopearter, og selvfølgelig elefanter som går gjennom området på jakt etter vann. Tidlig på kvelden kan du bli med på en tur til Makgadikgadi-pan. Pannen er alt som er igjen av den tidligere enorme Makgadikgadi-sjøen, som en gang dekket et område større enn Sveits, men tørket ut for titusener av år siden. Her kan vi oppleve en vakker solnedgang, og unikt natur- og fugleliv. Vi overnatter på Elephant Sand. Dagsetappe 245 km.

Frokost og middag inkludert. .

 

Dag 9   -  onsdag 15. november 2023

I dag blir det en ekstra tidlig avreise. Dagens etappe nordover fra Nata mot Kasane blir ofte referert til som "game drive route", da det alltid er sjanse for å se dyreliv under-veis. Vi tar det pent for nord for Pandamatenga er elefanter et vanlig syn både i og utenfor veibanen.  Bøfler og sjiraffer er heller ikke uvanlig på denne strekningen.

Vi ankommer byen Kasane. Her leverer vi fra oss våre sykler. Resten av oppholdet foregår uten motorsykkel, men i safaribiler. Per i dag er det ikke lov å ta med motorsyklene inn i Zimbabwe på grunn av forsikrings-bestemmelsene mellom Sør-Afrika og Zimbabwe, og til Namibia kommer vi i båt.

Ichingo Chobe River Lodge er et ideelt sted å oppleve alt elven Chobe har å tilby av natur og dyr. En fordel har vi ved å være på namibisk side av elven, roligere og mer bortgjemt. Vi krysser elven og opplever Ichingos unike plassering. Vårt bosted er en egen opplevelse, bokstavelig talt på grensen mellom Zambia, Zimbabwe og Namibia. Og et steinkast unna ligger Angola. Salongen, baren og den åpne spisestuen ligger ved elvebredden av Chobe-elven og gir den ultimate komforten. Her kan du slappe av og nyte lydene og luktene av Afrika. Vi rekker også en båttur på elven før middagen serveres om kvelden der vi bor. Dagetappe 258 km.

Frokost, lunsj og middag inkludert. 

Pris per person som inkluderer:

 • Pris per person i dobbeltrom og leie av BMW 850GS kr 79 900

 • Pris per person i dobbeltrom og leie av BMW 1250GS kr 84 500

 • Pris per person i dobbeltrom og leie av BMW 1250GSA kr 86 000

 • Pris for ledsager som ikke kjører egen sykkel er kr 58 000

 • Tillegg for enkeltrom på hele rundturen kr 8 600

 

Som inkluderer:

 • Flyreise Oslo-Johannesburg/Victoria Falls-Oslo med Ethiopian Airlines

 • Overnatting I delt dobbeltrom på hele rundturen. Tillegg for enkeltrom.

 • Alle utflukter og måltider som beskrevet i dagsprogrammet.

 • Safariutflukter i Botswana, båt på Zambezi River, dagsutflukt til byen Livingstone i Zambia, besøke fossefallene i Victoria Falls.

 

Maks 10 motorsykler og 15 personer kan være med på turen.

 

Oppgradering av plasser på flyreisen Oslo-Johannesburg/Victoria Falls-Oslo.

 • Hvis noen ønsker å oppgradere flyreisen til business class, må man regne med et tillegg tur og retur på rundt kr 10 000 – 15 000 per person. Prisen avhenger av når man bestiller flybillettene.

 • Hvis man ønsker å opprettholde turistklasse, men ønsker å forhånds reservere nødutgang eller bedre benplass på noen eller alle flystrekningene, kan også det gjøres mot et tillegg som også avhenger av når man bestiller denne tjenesten. 

 • Reiseakademiet kan være behjelpelig med slike ønsker. Ta kontakt med oss da prisene endres fra dag til dag.
   

Spørsmål til turopplegget eller påmelding til turen? Ta kontakt med reiseleder Ronny Leere på mobil 9085 8797 eller mail: ronny.leere@leeres.no eller direkte til Wiggo Andersen i Reiseakademiet på telefon 90557160 eller mail: wiggo@reiseakademiet.no

Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet i Fredrikstad i samarbeid med Leeres Motorsport i Fredrikstad.

Ronny Leere

Les våre Reisevilkår 

 • Facebook
bottom of page