top of page
mc afrika 3.jpeg

Opplev Sør-Afrikas natur og dyreliv på motorsykkel!

 

24. januar - 4. februar 2024

Line Brekke

Leeres Motorsport og Reiseakademiet i Fredrikstad har i flere år arrangert motorsykkelturer til Sør-Afrika og våre turer har vært utrolig populære. Vi inviterer igjen til en reise med store naturopplevelser, spennende kulturer og ikke minst det gode liv i god mat og drikke. 

Vi begynner vår reise i Cape Town, av noen kalt verdens vakreste by. Vi drar til Kapp det gode håp, der Atlanteren og Det indiske hav møtes. På vei til «Afrikas sydligste punkt» kjører vi den berømte Chapmans Peak, et av de vakreste motorsykkelstrekninger i hele Sør-Afrika. Bli ikke overrasket hvis vi støter på bavianflokker på veien sørover.

Vi sier adjø til Cape Town og setter kursen for innlandet og kjører innom noen av de mest kjente vindistriktene, før ferden går videre gjennom vakre landskap og fjellpass og gjennom halvørkenområdene i Great Karoo til byen Wilderness ved Det indiske hav. Vi befinner oss nå i det kjente området Garden Route.

Dette blir en motorsykkeltur helt utenom det vanlige. Det meste av det vi skal være med på er inkludert. Vi disponerer til sammen 10 sykler på turen fordelt på BMW 750GS – BMW 850GS – BMW 1250GS/GSA.

Vi har med oss egen lokal motorsykkelguide og egen følgebil på hele rundturen. Vår reiseleder som er med fra Norge, vil være Line Brekke som til daglig er fastlege i Fredrikstad og kjørt motorsykkel i mange år, senest i november 2022 til Sør-Afrika, Lesotho og Swaziland. Fullstendig oversikt vedr. dagsetapper, hoteller og annen informasjon, finner dere på følgende linker:

Programmet

Dag 1 – Onsdag 24. januar 2024

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 1450 med Qatar Airways direkte til Doha med ankomst kl. 2320. Videre med samme flyselskap direkte til Cape Town med ankomst neste dag kl. 1115. Måltider serveres om bord underveis. Qatar er regnet som et av verdens beste flyselskap.

Dag 2 – Torsdag 25. januar 2024

Vi ankommer Cape Town på formiddagen kl. 1115 og felles transport til vårt bosted City Lodge Waterfront, Cape Towns svar på Aker Brygge. Rolig ettermiddag og vi gjør oss klare for utlevering av våre sykler. Vi samles til middag om kvelden på en koselig restaurant på Waterfront.

Middag inkludert.

Dag 3 - Fredag 26. januar 2024

Etter en god frokost er vi på vei på mot Kapp-punktet og vi kjører langs Atlanterhavskysten. På vei til «Afrikas sydligste punkt» kjører vi den berømte Chapmans Peak, en av de vakreste motorsykkelstrekninger i hele Sør-Afrika. Bli ikke overrasket hvis vi støter på bavianflokker på veien sørover.

Etter en god lunsj kjører vi tilbake via vindistriktet Constantia og vi er hjemme i god tid før kveldens middag.

 

Frokost og lunsj inkludert. Reiselederne legger opp til felles middag for egen regning. Kjørelengde ca. 160 km.

Frokost og lunsj inkludert.

Dag 4 – Lørdag 27. januar 2024Vi sier adjø til Cape Town og ender opp i fiskerlandsbyen Cape Agulhas, Afrikas sydligste punkt bokstavelig talt. Her møtes Atlanterhavet og Det indiske hav. På vei ut av Cape Town kjører vi kystveien via Clarence Drive ved foten av Hottentott-fjellene. Vi gjør også en stopp i Stony Point

og ser nærmere på pingvin kolonien, før

ferden går videre til den historiske byen Hermanus hvor vi tar en lunsjpause. Dagen ender som sagt opp ved det sydligste punktet på det Afrikanske kontinent. Lang spennende dag på gang. Kjørelengde ca. 280 km.

Frokost og middag inkludert.

Dag 5 – Søndag 28. januar 2024

Vi sier adjø til havet og setter kursen mot innlandet og området Klein Karoo. Vi kjører store deler av den kjente Route 62 som ender opp i Oudtshoorn. På vår vei skal vi gjennom Tradoupasset, byene Barrydale, Ladysmith og Calitzdorp før vi ankommer vårt bosted. I dag skal vi bo på en gammel olivenfarm. Gled dere. Lunsj serveres underveis. Kjørelengde ca. 340 km. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 6 – Mandag 29. januar 2024

Fridag og alle kan gjøre som de vil. Noen ønsker sikkert å kjøre en liten tur i området, mens andre vil besøke byen Oudtshoorn for shopping eller kort og godt bare å slappe av eller ta en vandretur farmen vi bor. Det legges opp til frivillig felles middag om kvelden.

Frokost inkludert.

 

Dag 7 – Tirsdag 30. januar 2024

Etter frokost fortsetter vår ferd gjennom flere kjente fjellpass på vei mot Det indiske hav og byen Wilderness hvor vi skal bo den neste natten. Vi befinner oss nå I det kjente området Garden Route. området vi i dag skal kjøre til, blir kalt for «Big Blue Sky Country». En av de fineste dagene på motorsykkel venter oss i dag. I dag kan vi også bade i Det indiske hav hvis man ønsker. Kjørelengde ca. 240 km. 

Frokost og middag inkludert.

Dag 8 – Onsdag 31. januar 2024

Vi sier adjø til Wilderness og setter kursen tilbake mot Cape Town. Vi skal i dag kjøre

hovedveien mot den historiske byen Swellendam, før vi tar av og kjører tilbake på Route 62 via byene Ashton, Bonnivale og Robertson. Vi ender opp i skyggen av Langeberg fjellene, hvor vi overnatter på en kjent vingård. Kjørelengde ca. 330 km. 

Frokost og middag inkludert.

Dag 9 – Torsdag 01. februar 2024

Etter frokost gjør vi oss klare for siste dag på motorsyklene, men før de parkeres for godt, skal vi oppsøke noen av de mest kjente vindistriktene. Vi gjør en stopp i Franschhoek for lunsj, før vi fortsetter over Franschhoek Pass og Bainskloof Pass med sine fantastiske fjellformasjoner og dype kløfter. Tilbake til vårt hotell i Cape Town ut på ettermiddagen. Vi leverer tilbake våre sykler til BMW Motorrad i Cape Town. Kvelden fri til egen disposisjon, men reiselederne legger opp til en felles middag for egen regning. Kjørelengde ca. 300 km. Frokost inkludert.

Dag 10 – Fredag 02. februar

Fridag i Cape Town. Velkommen tilbake til en av verdens vakreste byer. Dagen til egen disposisjon, men vi anbefaler et besøk på fangeøya Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i 18 år, eller hvorfor ikke ta kabelbanen til topps på Table Mountain? Waterfront for shopping er også vel verdt et besøk. Vi møtes igjen på kvelden for felles avskjedsmiddag.

Frokost og avskjedsmiddag inkludert.

Dag 11 – lørdag 03. februar

For de som reiser tilbake til Norge, kan slappe av på hotellet og gjøre de siste innkjøp før avreise til flyplassen lørdag ettermiddag. Avreise fra Cape Town tidlig kveld direkte til Doha og videre til Oslo med ankomst søndag 04. februar kl. 1320. Frokost inkludert på hotellet.

Måltider serveres på flyet underveis.

Reisens pris fra kr 49 500 inkluderer:

 • Flyreise Oslo-Doha- Cape Town/Johannesburg tur og retur med Qatar Airways på turistklasse.

 • Overnatting I delt dobbeltrom på hele rundturen. Tillegg for enkeltrom.

 • Leie av motorsykkel BMW 750.

 • Alle utflukter og måltider som beskrevet i dagsprogrammet. 

 • 8 frokost, 2 lunsjer og 6 middager inkludert.

 • Egen lokal motorsykkelguide og egen følgebil er med på hele rundturen.

 • Norsk reiseleder med fra Norge.

 

 • Tillegg for enkeltrom under hele rundturen kr 3 850

 • Tillegg for oppgradering til BMW 850 GS kr 400

 • Tillegg for oppgradering til BMW 1250GS kr 4 000

 • Pris for medfølgende deltaker som ikke kjører egen sykkel. Del i dobbeltrom. Kr 38 000
   

Vi tar forbehold om program og prisendringer.

Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet i Fredrikstad som også er medlem av Reisegarantifondet i Norge.

Velkommen til en motorsykkeltur til Sør-Afrika som griper og som setter sine spor. Sør-Afrika er et av de fineste land i verden å kjøre motorsykkel. 

 

Spørsmål til turopplegget eller påmelding til turen? Ta kontakt med Wiggo Andersen i Reiseakademiet på telefon 90557160 eller mail: wiggo@reiseakademiet.no

 

Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet i Fredrikstad i samarbeid med Leeres Motorsport i Fredrikstad.

Les våre Reisevilkår 

bottom of page