top of page
bologne.jpeg

Bli med NAF MC til Italia med Toscana og motorsykkelmessen i Bologna

21.- 27. oktober 2024

Italia er landet som har alt fra alpetopper til bølgende åser i Toscana, fra kanaler i Venezia og fine sandstrender langs den vakre Adriaterhavskysten. Alt dette ispedd god mat og interessante severdigheter. Ikke rart mange har forelsket seg i dette vakre landet.

En reise til Italia er en reise i historien. Mange av verdens fremste severdigheter finnes her – landet rommer utallige kulturelle skatter, historiske monumenter, vakre landskaper og legendariske byer. Vår reise starter i Roma og ender i Bologna og vi skal oppleve noen av de mest kjente byer og områder i Italia, blant annet Siena, vindistriktet Chianti og Firenze.  

Reisen vår ender i Bologna der vi får med oss Moto d Epoca Bologna. I tillegg til å besøke motorsykkel- og bilmessen, skal vi også gjøre oss bedre kjent med byen Bologna som er kåret til matby nummer én i Italia. 

Reiseleder vil være Jan Harry Svendsen, leder av NAF MC og Wiggo Andersen, eier av Reiseakademiet/MCTravel i Fredrikstad.  Velkommen til en ny reise i regi av NAF MC.

_NAF_MC_Kjoreglede.jpg
toscana_landskap.jpg

Dagprogrammet

Mandag 21. oktober 2024

Avreise fra Gardermoen med SAS kl.0710 direkte til Roma med ankomst kl. 1020. Her venter en buss som frakter oss til utleieselskapet hvor vi henter motorsyklene. Etter registrering og utsjekk er vi på vei ut av Roma med kurs for Umbria og byen Spoleto hvor vi skal overnatte første natten. Når kvelden kommer samles vi til en felles velkomstmiddag på en av byens koselig restauranter.

Velkomstmiddag inkludert.
 

Tirsdag 22. oktober 2024

Etter en god frokost er vi igjen på syklene og kjører gjennom et utrolig landskap på vei mot byen Siena. Vi stopper for lunsj underveis og holder oss langt unna motorveiene og finner spennende veier langs åskammene som følger oss mot Toscana og Siena hvor vi skal bo den neste natten. Siena ligger på tre høydedrag med sine tre eldgamle porter som peker i retning av Firenze, Roma og Maremma. I århundrer kontrollerte byen de to viktigste ferdselsårene i det sentrale Italia. Dette er en av de mest kjente byer i Italia og vi skal selvfølgelig gjøre en kveldsvandring før kveldens frivillige middag.

Frokost inkludert.

Onsdag 23. oktober 2024

I dag setter vi kursen mot Chianti-distriktet og besøker små, kjente vinbyer som blant annet Castellina in Chianti og Radda in Chianti. Omkring 600 meter over havet ligger Castellina in Chianti på et høydedrag mellom de grønne dalene til elvene Elsa, Arbia og Pesa. Lenge før landsbyen fikk sitt nåværende utseende, var dette en etruskisk boplass. I dag er byen en av de mest besøkte landsbyer i Chiantidistriktet, omgitt av skoger, olivenlunder og vinmarker. Det blir et stopp for lunsj på egenhånd. Vi bruker hele dagen til å gjøre oss kjent i vindistriktet og ender opp på vårt bosted ut på sen ettermiddag.

Frokost inkludert.


Torsdag 24. oktober 2024 

Vi sier adjø til vindistriktene og setter kursen for Firenze som passeres ut på formiddagen. Igjen finner vi mindre veier som etter hvert tar oss frem til endestasjonen Bologna hvor vi skal bo de kommende dager. Vi leverer tilbake syklene for nå skal vi konsentrere vi oss om å være turister. I tillegg til å besøke motorsykkel- og bilmessen skal vi gjøre oss bedre kjent med byen Bologna som er kåret til matby nummer én i Italia.

Frokost inkludert.  

Fredag 25. oktober 2024

Etter en god frokost, blir vi hentet av buss og kjørt til Moto d Epoca Bologna. Her blir vi værende hele dagen og det er opp til hver enkelt deltaker når de ønsker å returnere til hotellet. Transport tilbake til hotellet ordnes på egenhånd. Det legges opp til en frivillig felles middag for gruppen. Frokost og inngangsbilletter til messen er inkludert.

Lørdag 26. oktober 2024

Dagen er fri til egen disposisjon, men det er helt sikkert noen som ønsker å vende tilbake til messen og utstillingen. Vi er behjelpelig med billetter til messen.

Bologna er en fantastisk by å bare vandre rundt og oppleve atmosfæren og ikke minst nye det gode liv på en fortausrestaurant eller et hyggelig måltid på en av byens gode lunsjrestauranter. Gruppen samles igjen på kvelden for felles avskjedsmiddag middag på en av byens gode restauranter. Frokost og middag inkludert.

Søndag 27. oktober 2024

Ingen vei tilbake. Vi sier adjø til Bologna og setter kursen for Norge. Etter en friformiddag blir det avreise fra hotellet ved lunsjtid. Vi flyr hjem med KLM kl. 1700 via Amsterdam og med ankomst Oslo Gardermoen sent søndag kveld kl. 2220. Frokost inkludert.

Pris per person kr 29 500 som inkluderer:

  • Flyreise Oslo-Roma en vei med SAS på turistklasse og retur fra Bologna med KLM.

  • Leie av motorsykler (BMW 750/800) fra Roma til Bologna.

  • Overnatting i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.

  • 6 frokost og 2 middager inkludert.

  • Norske reiseledere med på hele rundturen.
     

Tillegg for enkeltrom under hele rundturen kr 4750


Dagene der middag ikke er inkludert legges det opp til frivillig fellesmiddag.

Pris for ledsager på motorsykkel og del i dobbeltrom på hele turen kr 21 000

 

Vi har følgende motorsykler til vår disposisjon:

3 stk BMW 750/800GS - inkludert i grunnprisen

3 stk BMW 850/900GS - tillegg kr 1950

Vi tar forbehold om program og prisendringer. Ved spørsmål til turopplegget eller påmelding til turen: kontakt Wiggo Andersen i Reiseakademiet/MCTravel på telefon 90557160 - wiggo@reiseakademiet.no

Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet/MCTravel i Fredrikstad i samarbeid med NAF MC.

bottom of page