top of page
L1000531 (1).JPG

Namibia – En MC-drøm på asfalt og mye grus!

27. februar - 12. mars 2025 

Namibia er et episk land for oss MC-fører med det utrolige landskapet og mulighetene for å kjøre mye på grus. Nå har dere sjansen til å bli med på en tur som tar deg så langt fra norsk natur som det nesten er mulig. Et eventyr venter på deg på det afrikanske kontinent.


Landet kan skilte med en velutviklet infrastruktur med noen av de beste turistfasilitetene i Afrika. Vi begynner og avslutter vår rundreise i hovedstaden Windhoek.


For å få fullt utbytte av dette spektakulære landet må vi dra ut av byene for å utforske det utrolige naturlandskapet Namibia kan by på. Her besøker vi blant annet Fish River

L1000814 (1).JPG

Canyon og Etosha nasjonalpark som myldrer av rikt dyreliv. Vi kommer også innom Kalahari-ørkenen og selvfølgelig Namib-ørkenen som strekker seg over 2000 km langs den praktfulle Atlanterhavskysten.

 

Namibia er landet for MC entusiastene som søker en uforglemmelig afrikansk opplevelse i en unik og vakker natur.

 

Full oversikt over bosteder og annen informasjon om turen finner du her.

Utvide oppholdet i Namibia eller kanskje en liten tur til Cape Town?

Det er kanskje noen som kan tenke seg å utvide oppholdet i Namibia eller utvide med noen dager i Cape Town? Vi gir dere muligheten til det. Gruppen må reise sammen til Namibia, men returen kan endres hvis ønskelig. Vi er behjelpelig med å utvide oppholdet være seg kun i Namibia eller noen fine dager i Cape Town.

 

Vi setter grense på 8 motorsykler med på turen.

Flyreisen Oslo – Windhoek tur og retur

En flyreise Oslo – Namibia tur og retur kommer på ca. kr 10-12 000 per person og kommer i tillegg til prisen som er oppgitt her i programmet. Reiseakademiet/MC Travel hjelper til med flybilletter til hele reisen hvis ønskelig. Vi får ikke muligheten til en gruppe pris da vi er for få til det. Men vi jakter hele tiden den billigste løsningen for hver enkelt deltaker. Snakk med reiseleder Wiggo Andersen om dette.

Vi setter grense på 8 motorsykler med på turen.

Dagsprogrammet

Dag 1 – torsdag 27. februar 2025

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 1945 med Ethiopian Airways til Addis Ababa(flybytte) og videre til Windhoek. Måltider serveres underveis.

 

Dag 2 – fredag 28. februar 2025

Vi ankommer Namibia og hovedstaden Windhoek på formiddagen. Her møter vi vår lokale MC-guide, Gavin, som tar oss med til hotellet der vi skal bo første natten. Namibia og hovedstaden Windhoek er veldig tyskpreget. Byen er ren, trygg og velorganisert og koloniarven gjenspeiles i de mange tyske spisestedene og butikkene samt den utbredte bruken av det tyske språket. Windhoek har en interessant blanding av historisk arkitektur, moderne bygninger og god tysk mat. Etter en hvil møtes vi for å gå gjennom hele programmet og sjekke ut motorsyklene. Alt skal være klart før neste morgens avreise. Felles middag om kvelden.

 

Dag 3 – lørdag 1. mars 2025

Etter en god frokost er vi klare for å dra i gang vår drømreise i Namibia. Vi kjører i nordlig retning mot Otjiwarongo. Vår første stopp blir Okahandia og et møte med Herero folkene, en av de mange folkegruppene vi finner i dette landet. Vi fortsetter vår tur på hovedveien B1 retning Ethosha, men avslutter dagens kjøretur når vi ankommer Otjiwa Lodge ikke langt fra Otjwarongo. Vi skal bo på en viltfarm hvor vi på kvelden blir tatt med på en solnedgangstur der vi vil oppleve et dyreliv. Otjiwa Safari Lodge er en av de eldste private viltfarmene i Namibia og er hjemsted for omtrent 25 forskjellige viltarter, blant annet det truede hvite neshornet. Hvis vi er heldig kan vi også se en omstreifende leopard som lever i store åpne områdene ved Otjiwa der den fritt kan streife omkring i åsene på denne 12 000 hektar store eiendommen.

Dag 4 – søndag – 2. mars 2025

Denne dagen fortsetter vi nordover mot ikoniske Etosha nasjonalpark som er kjent for sitt mangfoldige dyreliv og den enorme uttørkede saltsjøen. Ved ankomst til bostedet opplever man den roen stedet har. Det er på tide å nyte stillheten i Afrika og vi får en avslappende ettermiddag ved bassenget. Fra terrassen, som ligger på en høyde, har vi utsikt over en stor afrikansk savanne hvor sjiraffer liker å streife rundt.

 

For de som ønsker det vil det være en mulighet å besøke en tradisjonell Himba landsby og møte denne stolte folkegruppen. Himbaene holder på sine tradisjonelle verdier og kulturer og er en av de siste virkelig nomadiske stammene på jorden.

 

Dag 5 – mandag 3. mars 2025

Hviledag. Vi lar syklene stå og gjør oss klar for en safaridag i Ethosha nasjonalpark. Vi står tidlig opp og får med oss soloppgangen og begynner jakten på dyrene i Afrika og alt de har å gjøre….. Nasjonalparken er hjemsted for blant annet sebraer, elefanter, neshorn, løver, sjiraffer og en rekke antilopearter. For ikke å glemme fuglelivet. Etter en dag fylt med naturopplevelser drar vi tilbake til bostedet for å slappe av og gjøre oss klare for kveldens middag.
 

Dag 6 – tirsdag 4. mars 2025

Etter frokost er vi på vei til Erongo-fjellene via byen Outio. Byen regnes som vuggen til karnevalet i Namibia som er basert på de typiske karnevalene som holdes over hele Tyskland. Videre til Omaruru for et siste stopp før vi når Erongo-fjellene. Et kjennetegn ved Erongo-regionen er de enorme granittkuppelene ligner steinete øyer i et hav av sand. Det er også her vi møter våre første grusveier på turen. Vi tar noen snarveier for å nå Omaruru etterfulgt av en ny grusvei om tar oss til stedet vi skal bo. Ved avkjøringen til lodgen finner vi Omandumba San village living museum. San-folket, også kjent som Bushman, er et av Namibias eldste urbefolkninger. De har en rik kulturarv som går tusenvis av år tilbake og har møtt mange utfordringer gjennom tidene. De fleste gjenværende stammene bor i de avsidesliggende områdene.

På Ai-Aiba Lodge er solnedgangene spektakulære og på en klar natt vil du se nattehimmelen som aldri før. Melkeveien som strekker seg fra horisont til horisont er et syn man aldri glemmer.

IMG_1907 (2) (1).JPG

Dag 7 – onsdag 5. mars 2025

Med solen i ryggen kjører vi ut av Erongo Wilderness-området via den vestlige inngangen. Herfra kjører vi i sikksakk til et annet av Namibias ikoniske landemerker: Spitzkoppe. Stedet er gjengitt utallige ganger i sosiale medier, magasiner og bøker – Gross Spitzkoppe er kjent som «Matterhorn of Namibia». The Western Face ble første gang besteget i 1946 og har siden den gang vært et yndet mål for klatrere.

 

Dagen i dag vil bli brukt på grus etterfulgt av litt asfalt når vi tar oss til byen Swakopmund. Med sine palmekantede gater og strandpromenade er Swakopmund en av Namibias mest populære kystdestinasjon. Byen har også en rekke utmerkede restauranter.

 

Dag 8 – torsdag 6. mars 2025

En dag uten sykkel. Sannsynligvis starter dagen med ørkentåken som dekker hele byen, men etter frokost tar vi turen til Walvis Bay Waterfront for litt seilemoro. Underveis er vi på jakt etter Marine Big 5: hvaler, delfiner, mola, lærskilpadder og seler. Vi seiler forbi østersfarmer mot Pelican Point med sitt landemerke av et fyrtårn og 60 000 Cape Fur Seals.

For å toppe det hele heiser vi seilene, slår av motorene og seiler vår egen sjø. Vinden tar oss fra Pelican Point og forbi skipene og oljeriggene og det serveres ferske østers med musserende vin. Vi returnerer til Waterfront ved lunsjtid og resten av dagen er til egen disposisjon.

 

Dag 9 – Fredag 7. mars

Etter at frokost er inntatt og all bagasje er lastet i følgebilen sier vi farvel til kysten og fortsetter til byen Solitaire. Vi er på vei sørover og kjører langs kanten av ørkenen på vei mot Sossusvlei. Etter Walvis Bay bytter vi ut asfaltveiene mot grus og nyter resten av dagen på grusveier. Reisen vår tar oss gjennom to kjente kløfter når vi krysser elvene Kuiseb og Gaub. Begge kløftene tilbyr naturskjønne opplevelser og vi gjør vi noen stopp underveis for å nyte naturen og fjellformasjonene. Vårt neste bosted er Solitaire Lodge som ligger i utkanten av Namib-Naukluft nasjonalpark. For de fleste besøkende er Solitaire et stopp mellom Swakopmund og Sesriem. For oss er det en del av hele naturopplevelsen ved å være i Namibia, et sted hvor du kan fornemme stillheten i ørkenen.

Dag 10 – fredag 8. mars 2025

Ny dag på sykkel. Denne dagen får vi vårt første glimt av de røde Namib-dynene. Vi gjør en avstikker til Sesriem via Buulsport. Sesriem er inngangen til nasjonalparken der vårt bosted ligger. Vi bor meget komfortabelt og nyter god mat og drikke og en dukkert i svømmebassenget rekker vi også. Regionen er den største nasjonalparken i Namibia og dekker nesten 50 000 kvadratkilometer. Attraksjonene står i kø!  

 

Dag 11 – lørdag 9. mars

Vi står tidlig opp for å få mest mulig ut av dagen. Vi skal besøke et av de mest kjente landemerker i Namibia.

 

Nasjonalparken er kjent for noen av de høyeste sanddynene i verden. Vi tar oss tid til å bestige noen av de. Neste stopp blir Deadvlei som er et paradis for fotografer; kontrasten mellom de beksvarte, opp mot 900 år gamle kamletorntrærne og den hvite bakken, og de rustrøde sanddynene og den dypblå himmelen gir utrolige bilder. Herfra fortsetter vi til Sossusvlei. Det er her sanddynene møtes og hindrer Tsauchab-elven i å fortsette sin flyt til Atlanterhavet 60 km unna. Vi ankommer vårt bosted ut på ettermiddagen etter en mektig dag blant Namibias mange sanddyner. Vi rekker en Sundowner før kveldens middag og dette er siste natt i Namibias ørken.

 

Dag 12 – søndag 10. mars

Dette er vår siste kjøredag og vi er på vei tilbake til hovedstaden Windhoek. Underveis skal vi krysse ett av de to anbefalte fjellpassene i Namibia. Hvilket av de to passene vi velger, Gamsberg eller Spreetshoogte-passet, får vær og vind bestemme.

Den avgjørelsen tar vi samme dag. Ved ankomst Windhoek leveres syklene tilbake og nå venter en fin avskjedsmiddag på gruppen.

 

Dag 13 – mandag 11. mars

Det er på tide å pakke og komme seg til flyplassen for avreise med Ethiopian Airways kl. 1430 til Addis Ababa. Det blir flybytte og videre reise til Oslo med ankomst neste morgen. Måltider serveres om bord på flyet.

 

Dag 14 – tirsdag 12. mars

Vi ankommer Oslo Gardermoen kl. 0845.

DSC_0789.JPG

Pris per person fra kr 77 500.- som inkluderer:

  • Leie av motorsykkel BMW 800GS i forbindelse med rundreisen i Namibia.

  • Overnatting i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.

  • Frokost hver dag når vi bor på hotell. Pluss 7 middager inkludert under rundreisen.

  • Norsk reiseleder med på hele rundturen.

  • Lokal engelsktalende motorsykkelguide + følgebil med plass til all bagasje

  • Kart og fyldig beskrivelse av hver dagsetappe på sykkel.

​Tillegg for enkeltrom under hele rundturen kr 7500

Vi har følgende motorsykler til vår disposisjon:

3 stk BMW 800GS - inkludert i grunnprisen

3 stk BMW 900GS - tillegg kr 1950

2 stk BMW 900GSA – tillegg kr 4000

Vi tar forbehold om program og prisendringer. Spørsmål til turopplegget eller påmelding til turen? Ta kontakt med Wiggo Andersen i Reiseakademiet på telefon 905 57 160 eller mail: wiggo@reiseakademiet.no

Velkommen til en motorsykkeltur til Namibia som griper og som setter sine spor.

Vi bor meget godt under vår rundreise i Namibia.

 

Spørsmål til turopplegget eller påmelding til turen? Ta kontakt med reiseleder Ronny Leere på mobil 9085 8797 eller mail: ronny.leere@leeres.no eller direkte til Wiggo Andersen i Reiseakademiet på telefon 90557160 eller mail: wiggo@reiseakademiet.no

 

Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet i Fredrikstad i samarbeid med Leeres Motorsport i Fredrikstad.

Ronny Leere

Reiseleder:

Ronny Leere

Les våre Reisevilkår 

bottom of page