top of page
mc afrika 3.jpeg

Opplev Sør-Afrikas natur og dyreliv på motorsykkel!

 

28. februar - 10. mars 2024

24. februar - 13. mars (inkl. safari i Krüger-parken)

Leeres Motorsport og Reiseakademiet i Fredrikstad har i flere år arrangert motorsykkelturer til Sør-Afrika og våre turer har vært utrolig populære. Vi inviterer igjen til en reise med store natur opplevelser, spennende kulturer og ikke minst det gode liv i god mat og drikke. 

 

Vi begynner vår reise i Cape Town, av noen kalt verdens vakreste by. Vi drar til Kapp det gode håp, der Atlanteren og Det indiske hav møtes. På vei til «Afrikas sydligste punkt» kjører vi den berømte Chapmans Peak, et av de vakreste motorsykkelstrekninger i hele Sør-Afrika.  Vi sier adjø til Cape Town og setter kursen for innlandet og kjører innom noen av de mest kjente vindistriktene, før ferden går videre gjennom vakre landskap og fjellpass og gjennom halvørkenområdene i Great Karoo til byen Wilderness ved Det indiske hav. For de som har tid, lyst og anledning gir vi deltakerne en mulighet å forlenge oppholdet med noen dagers safari. Velkommen til en av de mest kjente nasjonalparkene i Afrika. Kruger National Park ligger på grensen til Mosambik og Zimbabwe.

bo-kaap.jpg

Dette blir en motorsykkeltur helt utenom det vanlige. Det meste av det vi skal være med på er inkludert. Vi disponerer til sammen 10 sykler på turen fordelt på BMW 750GS – BMW 850GS – BMW 1250GS/GSA.

Vi har med oss egen lokal motorsykkelguide og egen følgebil på hele rundturen.

Programmet

Dag 1 – Onsdag 28. februar 2024

Avreise fra Oslo Gardermoen kl. 1450 med Qatar Airways direkte til Doha med ankomst kl. 2320. Videre med samme flyselskap direkte til Cape Town med ankomst neste dag kl. 1115. Måltider serveres om bord underveis. Qatar er regnet som et av verdens beste flyselskap.

Dag 2 – Torsdag 29. februar 2024

Vi ankommer Cape Town på formiddagen kl. 1115 og felles transport til vårt bosted City Lodge Waterfront, Cape Towns svar på Aker Brygge. Rolig ettermiddag og vi gjør oss klare for utlevering av våre sykler. Vi samles til middag om kvelden på en koselig restaurant på Waterfront.

Middag inkludert.

Dag 3 - Fredag 1. mars 2024

Etter en god frokost er vi på vei på mot Kapp-punktet og vi kjører langs Atlanterhavskysten. På vei til «Afrikas sydligste punkt» kjører vi den berømte Chapmans Peak, en av de vakreste motorsykkelstrekninger i hele Sør-Afrika. Bli ikke overrasket hvis vi støter på bavianflokker på veien sørover. Etter en god lunsj kjører vi tilbake via vindistriktet Constantia og vi er hjemme i god tid før kveldens middag. Frokost og lunsj inkludert. Reiselederne legger opp til felles middag for egen regning. Kjørelengde ca. 160 km.

Frokost og lunsj inkludert.

Dag 4 – Lørdag 2. mars 2024

Vi sier adjø til Cape Town og ender opp i fiskerlandsbyen Cape Agulhas, Afrikas sydligste punkt bokstavelig talt. Her møtes Atlanterhavet og Det indiske hav. På vei ut av Cape Town kjører vi kystveien via Clarence Drive ved foten av Hottentott-fjellene. Vi gjør også en stopp i Stony Point og ser nærmere på pingvin kolonien, før ferden går videre til den historiske byen Hermanus hvor vi tar en lunsjpause. Dagen ender som sagt opp ved det sydligste punktet på det Afrikanske kontinent. Lang spennende dag på gang. Kjørelengde ca. 280 km.

Frokost og middag inkludert.

 Dag 5 – Søndag 3. mars 2024

Vi sier adjø til havet og setter kursen mot innlandet og området Klein Karoo. Vi kjører store deler av den kjente Route 62 som ender opp i Oudtshoorn. På vår vei skal vi gjennom Tradoupasset, byene Barrydale, Ladysmith og Calitzdorp før vi ankommer vårt bosted. I dag skal vi bo på en gammel olivenfarm. Gled dere. Lunsj serveres underveis. Kjørelengde ca. 340 km. Frokost, lunsj og middag inkludert.

Dag 6 – Mandag 4. mars 2024

Etter frokost fortsetter vår ferd gjennom flere kjente fjellpass på vei mot Det indiske hav og byen Wilderness hvor vi skal slappe av et par dager. Vi befinner oss nå I det kjente området Garden Route. Området vi i dag skal kjøre befinne oss, blir kalt for «Big Blue Sky Country». En av de fineste dagene på motorsykkel venter oss i dag. I dag kan vi også bade i Det indiske hav hvis man ønsker. Kjørelengde ca. 240 km.  Frokost og middag inkludert.

 

Dag 7 – Tirsdag 5. mars 2024

Fridag og alle kan gjøre som de vil. Noen ønsker sikkert å kjøre en liten tur i området, mens andre vil besøke byen Knysna for shopping eller kort og godt å slappe av eller ta en vandretur på stranden like nedenfor hotellet vi bor. Det legges opp til frivillig felles middag om kvelden. Frokost inkludert.

Dag 8 – Onsdag 6. mars 2024

Vi sier adjø til Wilderness og setter kursen tilbake mot Cape Town. Vi skal i dag kjøre hovedveien mot den historiske byen Swellendam, før vi tar av og kjører tilbake på Route 62 via byene Ashton, Bonnivale og Robertson. Vi ender opp i skyggen av Langeberg fjellene, hvor vi overnatter på en kjent vingård. Kjørelengde ca. 330 km. Frokost og middag inkludert.

Dag 9 – Torsdag 7. mars 2024

Etter frokost gjør vi oss klare for siste dag på motorsyklene, men før de parkeres for godt, skal vi oppsøke noen av de mest kjente vindistriktene. Vi gjør en stopp i Franschhoek for lunsj, før vi fortsetter over

Franschhoek Pass og Bainskloof Pass med sine fantastiske fjellformasjoner og dype kløfter. Tilbake til vårt hotell i Cape Town ut på ettermiddagen. Vi leverer tilbake våre sykler til BMW Motorrad i Cape Town. Kvelden fri til egen disposisjon, men reiselederne legger opp til en felles middag for egen regning. Kjørelengde ca. 300 km. Frokost inkludert.

Dag 10 – Fredag 8. mars 2024

Fridag i Cape Town. Velkommen tilbake til en av verdens vakreste byer. Dagen til egen disposisjon, men vi anbefaler et besøk på fangeøya Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i 18 år, eller hvorfor ikke ta kabelbanen til topps på Table Mountain? Waterfront for shopping er også vel verdt et besøk. Vi møtes igjen på kvelden for felles avskjedsmiddag.

Frokost og avskjedsmiddag inkludert.

Dag 11 – lørdag 9. mars 2024

For de som reiser tilbake til Norge, kan slappe av på hotellet og gjøre de siste innkjøp før avreise til flyplassen lørdag ettermiddag. Avreise fra Cape Town tidlig kveld direkte til Doha og videre til Oslo med ankomst søndag 04. februar kl. 1320. Frokost inkludert på hotellet.

Måltider serveres på flyet underveis.

For de av dere som skal på safari, er det avreise etter frokost med fly direkte fra Cape Town til byen Nelspruit, en snau times kjøring fra Kruger National Park hvor vi skal bo de kommende dager. Se gjerne hvor vi skal bo under oppholdet: www.krugergatehotel.com.

Safari i Kruger National Park

lørdag 9. mars – onsdag 13 mars

Vi skal på flere safariutflukter under oppholdet. Vi bor ved grensen til nasjonalparken fra lørdag 9. mars  til tirsdag 12. mars.

 

Tirsdag morgen setter vi kursen for Johannesburg og avreise med Qatar Airways på kvelden kl. 2025 tilbake til Doha og videre til Norge hvor vi ankommer onsdag 13. mars kl. 1320.

Kruger National Park

Velkommen til en av de nest kjente nasjonalparkene i Afrika. Kruger National Park ligger ved grensen til Mosambik og Zimbabwe. Vi skal bo ved elven som danner grensen inn til nasjonalparken, kun få minutter fra selve inngangen til parken. Kruger er flaggskipet til Sør-Afrikas nasjonalparker og er hjem til et imponerende antall arter: 336 trær, 49 fisk, 34 amfibium, 114 krypdyr, 507 fugler og 147 pattedyr! Kruger er også rik på menneskelig historie fra San folkets tid. Parken strekker seg fra nord til sør langs Mosambik grensen.

Krugerjohanna5.jpeg

Reisens pris fra kr 49 500 inkluderer:

 • Flyreise Oslo-Doha- Cape Town/Johannesburg tur og retur med Qatar Airways på turistklasse.

 • Overnatting I delt dobbeltrom på hele rundturen. Tillegg for enkeltrom.

 • Leie av motorsykkel BMW 750.

 • Alle utflukter og måltider som beskrevet i dagsprogrammet. 

 • 8 frokost, 2 lunsjer og 6 middager inkludert.

 • Egen lokal motorsykkelguide og egen følgebil er med på hele rundturen.

 • Norsk reiseleder med fra Norge.

 

 • Tillegg for enkeltrom under hele rundturen kr 3 850

 • Tillegg for oppgradering til BMW 850 GS kr 400

 • Tillegg for oppgradering til BMW 1250GS kr 4 000

 • Pris for medfølgende deltaker som ikke kjører egen sykkel. Del i dobbeltrom. Kr 38 000

 • Tillegg for 3 dagers opphold i Kruger-parken med overnatting i dobbeltrom, utflukter, måltider og transport og flybilletter fra Cape Town til Nelspruit. kr 14 500

 • Tillegg for enkeltrom under oppholdet i Kruger-parken kr 2 500
   

Vi tar forbehold om program og prisendringer.

Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet i Fredrikstad som også er medlem av Reisegarantifondet i Norge.

Velkommen til en motorsykkeltur til Sør-Afrika som griper og som setter sine spor. Sør-Afrika er et av de fineste land i verden å kjøre motorsykkel. 

 

Spørsmål til turopplegget eller påmelding til turen? Ta kontakt med reiseleder Ronny Leere på mobil 908 58 797 eller mail: ronny.leere@leeres.no eller direkte til Wiggo Andersen i Reiseakademiet på telefon 905 57 160 eller mail: wiggo@reiseakademiet.no

 

Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet i Fredrikstad i samarbeid med Leeres Motorsport i Fredrikstad.

Les våre Reisevilkår 

bottom of page