top of page
patagonia topp.jpeg

Din motorsykkeldrøm kan gå i oppfyllelse

– Bli med til   Patagonia, Chile og Argentina

5.- 17. november 2024 - 13 dager

Patagonia står på mange nordmenns ønskeliste når det gjelder motorsykkelturer. Reiseakademiet og MC Travel i Fredrikstad inviterer til en motorsykkeltur til «verdens ende» og vi disponerer kun 10 motorsykler, så gruppen blir ikke stor, men liten og eksklusiv.

Deler av vår rute går i hjulsporene til Che Guevara og filmen «Motorsykkeldagboken» som handler om motorsykkelturen han gjorde fra Argentina gjennom Sør-Amerika til Cuba.

Patagonia er Sør-Amerikas sørligste område, delt mellom Chile og Argentina. Regionen omfatter også den sørligste delen av Andesfjellene med innsjøer, fjorder og isbreer i vest og ørkenområder og steppeland i øst.  

Å kjøre motorsykkel i Patagonia er som å reise til en glemt planet med utrolig natur og imponerende utsikt rundt hvert hjørne. Aktive vulkaner, isbreer og nasjonalparker fylt til randen med dyreliv, setter sine spor i et hvert menneske som besøker dette området på motorsykkel. Bare vent å se!

patagonia 1.jpeg

Et motorsykkeleventyr handler om den uhemmede friheten til å, utforske, tilbringe kveldene under stjernehimmel og bytte historier med kjørekameratene dine. Og i Patagonia er friheten virkelig ubegrenset. Glem travle veier, trafikk og restriksjoner, legg stresset av et fartsfylt liv bak deg og fordyp deg i kultur og et land som ikke har noen grenser. Vår motorsykkeltur til

 Patagonia er rettet mot de som ønsker å oppleve spenningen, naturen og eventyret til det fulle.

Velkommen til en motorsykkeltur helt utenom det vanlige. Reiseleder fra Norge vil være Wiggo Andersen, til daglig leder av Reiseakademiet og MC Travel i Fredrikstad.

Utvide oppholdet i Chile/Argentina?

Det er kanskje noen som kan tenke seg å utvide oppholdet i Chile/Argentina og vi gir dere muligheten til det. Noen ønsker kanskje å reise ned til Chile eller Argentina tidligere, mens andre ønsker kanskje å bli igjen og forlenge oppholdet. Det viktigste er at vi alle samles på flyplassen i Santiago, hovedstaden i Chile og flyr sammen til byen Tamuco den 6. november 2024. Ta kontakt med oss hvis du har planer om å utvide oppholdet. For de som ønsker å reise i gruppe tur og retur, vil vår reiseleder organisere en fellesreise fra Oslo til Chile tur og retur.

Flyreisen Oslo – Patagonia tur og retur

En flyreise Oslo – Patagonia tur og retur kommer på ca. kr 15-16 000 per person og kommer i tillegg til prisen som er oppgitt her i programmet. Reiseakademiet/MC Travel hjelper til med flybilletter til hele reisen hvis ønskelig. Vi får ikke muligheten til en gruppepris da vi er for få til det. Men vi jakter hele tiden den billigste løsningen for hver enkelt deltaker. Snakk med reiseleder Wiggo Andersen om dette.

Vi setter grense på 8 motorsykler med på turen.

Dagsprogrammet

Dag 1 – tirsdag 05. november 2024

Avreise fra Oslo Gardermoen på dagtid via en hovedstad i Europa og så direkte til flyplassen i Santiago de Chile hvor vi ankommer neste morgen/formiddag. Måltider serveres på flyreisen til Chile.

Dag 2 – onsdag 06. november 2024

Temuco - Pucon

Vi ankommer Chiles hovedstad, Santiago på morgenen og flyr videre til byen Temuco noen timer senere. Her møter vi vår lokale agent og reiseleder på flyplassen. Felles transport videre til vårt hotel i byen Pucon. Vi får utlevert våre motorsykler og etter vårt informasjonsmøte, venter en god velkomstmiddag på en av byens gode restauranter.

Dag 3 – torsdag 07. november 2024

Pucon- San Martin de los Andes

Etter en god frokost setter vi kursen for grensen til Argentina og ikke minst, i dag skal vi kjøre i de berømte Andesfjellene. Vi kjører med en fantastisk utsikt til Lake Villarrica og vulkanen i det fjerne. Vi kjører hovedveien mot Argentina og krysses grensen og kjører til byen Junin de los Andes. Vi kjører i dag i hjulsporene til CHE Guevara. Vi ender opp i byen San Martin De Los Andes hvor vi skal overnatte. Kjørelengde ca. 200 km hvor kun 9 km er en god grusvei.

Frokost inkludert.

Dag 4 – fredag 08. november 2024

San Martin - Bariloche

Ny dag og nye opplevelser. Etter frokost er vi klare for en ny dag på motorsykkelen. I går krysset vi Andesfjellene, i dag skal vi kjøre mellom fjellkjeder, innsjøer og elver og følger fortsatt i hjulsporene til Che Guevara.

Vi gjør en lunsjstopp i Villa La Angostura før vi parkerer syklene for dagen i byen Bariloche. En by full av liv og gode restauranter.

Frokost inkludert.

Dag 5 – lørdag 09. november 2024

Bariloche- El Bolson - Bariloche

Vi har fridag i dag og vi kan slappe av og nyte atmosfæren i byen vi bor, men for de som ønsker, arrangerer vi en kort utflukt på sykkel til byen El Bolson, en fin liten by som en gang på 70-tallet ble kalt den søramerikanske hovedstaden.

Vi møtes igjen på kvelden for felles middag.

 

Dag 6 – søndag 10. november 2024

Bariloche - Puerto Varas

Etter frokost er det på tide å vende tilbake til Chile og vi krysser Andesfjellene litt lengre sør og er nesten ved Stillehavet. Vi har en fantastisk dag på sykkel med en naturopplevelse av de sjeldne. Vi ankommer byen Puerto Varas, en vakker liten by ved en av de største innsjøene i Chile. I kveld er dagen for å nyte god sjømat.

Frokost inkludert.

Dag 7 – mandag 11. november 2024

Puerto Varas - Las Cascadas

Etter frokost er vi klare for en ny etappe og i dag handler det om innsjøer og vulkaner. Vi kjører langs innsjøer og gjennom store skogspartier, passerer gamle trekirker og små strender. Vi skal kjøre så nærme som mulig vulkanen Osorno og ende opp i Las Cascadas, en liten by ven en av de mange innsjøene i området. Stor dag på gang. I kveld er det BBQ og grillmat som står på menyen.  
 

kart patagonia.jpg

Dag 8 – tirsdag 12. november 2024

Puerto Varas - Osorno

Etter frokost setter vi kursen mot byen Osorno og vi vil kjøre deler av hovedveien Route 5 og stopper for lunsj på et fiskemarked i byen Puerto Montt.

På vei til Osorno gjør vi et par stopp underveis for å oppleve dagliglivet på disse kanter av Chile.

Dag 9 – onsdag 13. november 2024

Osorno - Osorno

Frokost. Dagens rute går I fotsporene til Che Guevara, noe vi også gjør tidligere i programmet, og kjører langs innsjøen Lake Ranco og følger elven som renner ut i Stillehavet og til byen Valdivia hvor vi skal overnatte.

Valdivia er kjent som Chiles bryggeriby og klart vi må smake på det lokale ølet. 

Dag 10 – torsdag 14. november 2024

Osorno - Temuco

Frokost og så er vi igjen på veien og i dag skal vi kjøre langs Stillehavet og kjenne duften av sjøluft og vi nyter en god lunsj på en lokal fiskerestaurant, før vi tar av og setter kursen for innlandet og ender dagen i

Pucon hvor vi skal overnatte. Vi gjør en stopp underveis og besøker stedet hvor Che Guevara gjorde sitt kjente intervju med media før ferden videre nordover mot Cuba.

Dag 11 – fredag 15. november 2024

Temuco - Pucon

Ingen vei tilbake og i dag er det siste dag på motorsykkel og vi avslutter en rundreise i Chile og Argentina som vi vil husket for alltid. Vi leverer tilbake våre sykler og drar til hotellet for siste kveld med gjengen før hjemreise i morgen tidlig.

Dag 12 – lørdag 16. november 2024

Tidlig frokost før vi setter kursen for flyplassen i Temuco og videre til hovedstaden Santiago. For de som ønsker å tilbringe en natt eller to i Santiago, sier vi adjø og vi andre setter kursen for Europa hvor vi ankommer neste dag.

Måltider serveres på flyreisen.

Dag 13 – søndag 17. november 2024

Vi ankommer Europa på morgenen og flyr så til Oslo hvor vi ankommer på formiddagen/ettermiddagen.

patagonia fjell.jpg

Pris per person fra kr. 75 500 som inkluderer:

Leie av motorsykkel BMW 750GS i forbindelse med rundreisen i Chile og Argentina.

Overnatting i delt dobbeltrom. Tillegg for enkeltrom.

Frokost hver dag når vi bor på hotell. Pluss velkomstmiddag og avskjedsmiddag

Norsk reiseleder med på hele rundturen.

Lokal engelsktalende motorsykkelguide + følgebil med plass til all bagasje

Kart og fyldig beskrivelse av hver dagsetappe på sykkel.

Alle papirer i forbindelse med kryssing av grensen mellom Chile og Argentina.

Tillegg for enkeltrom under hele rundturen kr 4750

Vi har følgende motorsykler til vår disposisjon:

3 stk BMW 750GS - inkludert i grunnprisen

3 stk BMW 850GS - tillegg kr 1500

3 stk BMW 1250GS - tillegg kr 4750

3 stk Honda Africa Twin 1100 - tillegg kr 1000

Vi tar forbehold om program og prisendringer. Spørsmål til turopplegget eller påmelding til turen? Ta kontakt med Wiggo Andersen i Reiseakademiet på telefon 905 57 160 eller mail: wiggo@reiseakademiet.no

Teknisk arrangør av turen er Reiseakademiet i Fredrikstad som er medlem av Reisegarantifondet i Norge.

Velkommen til en motorsykkeltur til Sør-Amerika som griper og som setter sine spor.

Vi bor meget godt under vår rundreise i Chile og Argentina.

 

Vi overnatter på følgende steder:

Pucon: Hotel Enjoy – 06-07. November og 15-16. November

San Martin: Hotel Plaza 07-08. November

Bariloche: Alma Del Lago – 08-10. November

Puerta Varas: Dreams Puerta Varas – 10-11. November

Las Cascadas: Lodge Las Cascadas 11.-12. November

Osorno: Sonesta Hotel 12.-13. November

Valdivia: Dreams Valdivia – 13-14. November

Temuco: Dreams Temuco – 14-15. November

Les våre Reisevilkår 

bottom of page